Index Vakbarát Hírportál

Március végéig kell érvényesíteni a bérletigazolványokat

2022. február 21., hétfő 15:43

Friss közvéleményben hívta fel a figyelmet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) arra, hogy március 31-ig kell érvényesíteni a nyugdíjasok bérletigazolványát. Emellett a cég puszta javaslatként megemlíti, hogy ne csak a nyugdíjasok figyeljenek erre, hanem a diákigazolványok és más okmányok érvényességi idejének ellenőrzésének is itt az ideje. 

Mivel a nyugdíjasbérlet-igazolványok többségét utazási utalvány alapján állítják ki, így észben tartani, hogy az új, 2023. március 31-ig érvényes utalványokat februárban és márciusban kézbesítik a jogosult személyeknek. Az új utalvánnyal egy időben kérhető a bérletigazolvány érvényességének meghosszabbítása is a BKK-ügyfélközpontokban, illetve -pénztárakban. 

A bérletigazolvány mellett a személyazonosításra alkalmas okmányok ellenőrzése is célszerű, nehogy utazás közben derüljön ki, hogy bizony már lejárt igazolványok vannak nálunk. 

A közleményben felhívták a figyelmet arra is, hogy az álláskereső-bérlet kiváltásához és a kisgyerekesek bérletigazolványának érvényesítéséhez szükséges igazolásokat nem hosszabbították meg a veszélyhelyzetre hivatkozva. 

(via MTI)

Rovatok