Index Vakbarát Hírportál

Felolvasóest indul Homonnay Gergely emlékére

2022. február 22., kedd 11:03

Egy felolvasóest keretében tartanak megemlékezést Homonnay Gergely írónak. Az eseményt március 3-án este tartják meg egy VII. kerületi helyszínen.

Március 3-án este 6 órakor felolvasóestet tartanak Homonnay Gergely író emlékére – jelentette be Facebook-oldalán Perintfalvi Rita katolikus teológus, a Grazi Egyetem Katolikus Fakultásának tanára. 

Az „Aki sóvárog a szabadság útján” című esemény programját Gábor Czeizel színházi rendező állította össze Perintfalvi Rita „Aki sóvárog a szabadság után, soha nem lel nyugalmat” című esszéje és Nyáry Krisztián „Tiltott irodalom 2.” kötetében szereplő szövegekből. A szöveget a Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő Szinetár Dóra olvassa majd fel. 

Homonnay Gergelyt egy privát olasz klub törökfürdőjében találták holtan még szilveszterkor. A férfit a klub egyik alkalmazottja találta meg, aki azonnal segítséget hívott. Homonnay Gergely mindössze 46 éves volt. 

Az esemény bejegyzéséből kiderült, hogy az este 6 órás első felolvasóest megtelt, azonban felhívják a figyelmet, hogy lehetőség van még foglalni a második, 8 órakor kezdődő rendezvényre. 

Rovatok