Index Vakbarát Hírportál

Simonka György visszavonul az országos politikától

2022. február 22., kedd 13:10 | aznap frissítve

Lemondott választókerületi elnöki posztjáról, de marad a Fidesz tagja a korrupciógyanúba keveredett Simonka György – állítja a 24.hu a saját értesüléseire hivatkozva.

A lap emlékezet rá: az már korábban kiderült, hogy az ügyészség által bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádolt képviselő nem indul az április 3-i választáson, helyette pedig Erdős Norbert agrárállamtitkár lesz a Fidesz jelöltje Békés megye 4-es számú választókerületében.

Simonka György a 24.hu-nak megerősítette: írásban mondott le a választókerületi posztjáról, kivonul az országos politikából, de marad a Fidesz tagja. Állítása szerint Pusztaottlaka fejlődéséért – ahol korábban polgármester volt – továbbra is dolgozni fog.

A 24.hu-nak elmondta azt is, hogy március elsején választják meg az új választókerületi elnököt. Várhatóan ez Erdős Norbert lesz, a portál szerint ennek jelei már a Fidesz weboldalán is láthatók, mivel a párt szervezeti keresője Simonkát és Erdőst egyaránt választókerületi elnöknek jelzi.

(via 24.hu)

Rovatok