Index Vakbarát Hírportál

Két bizottság is átnézné a belvárosi polgármester vagyonát

2022. február 23., szerda 18:30

Szentgyörgyvölgyi Péter 2019-ben és 2021-ben bevallott ingatlanszerzéseit a Fővárosi Önkormányzat bizottsága vagyonnyilatkozati eljárás keretében vizsgálná. A kormánypárti városvezető a mai napon viszont az V. kerület fideszes többségű bizottsága előtt jelent meg.

Szerda reggel 8 órától két bizottság is meg akarta hallgatni Szentgyörgyvölgyi Pétert, Belváros-Lipótváros fideszes polgármesterét. A kerületvezetővel szemben korábban felmerült a gyanú, hogy 2018-ban és 2020-ban megszerzett ingatlanaira legális forrásból nem lehetett fedezete. 

Az V. kerület Jogi, Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottságában két baloldali képviselő azt kezdeményezte, hogy

Szentgyörgyvölgyi adjon részletes tájékoztatást a bakonybéli és az I. kerületi ingatlanvásárlásairól.

A javaslatot (a korábbi kísérletekkel ellentétben) ezúttal napirendre vette a fideszes többségű testület.

A bizottság elnöke, a fideszes Karsai Károly azonban pontosan arra az időpontra hívta meg a polgármestert, amikor a Fővárosi Önkormányzat ellenzéki vezetésű Vagyonnyilatkozat-ellenőrző Bizottságának ülésén is „jelenése” lett volna.

Mint ismeretes, a fővárosi közgyűlés négy ellenzéki képviselője vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett, hogy ennek keretében áttekinthesse Szentgyörgyvölgyi Péter adásvételi szerződéseit. 

A belvárosi polgármester végül az előbbi testület ülésén meg, az ellenzéki képviselők értékelése szerint ugyan csak egy „szemvillanásra”, így a kérdéseiket nem tehették fel neki. Az önkormányzat által kiadott közlemény ennek ellentmondva arról ír, hogy

az ülésen részt vett, és az indítványban szereplő felvetésekre teljes körű tájékoztatást nyújtott Szentgyörgyvölgyi Péter.

Szerdán 9 órától tartotta a Fővárosi Közgyűlés rendes ülését, a polgármester munkatársa az Indexnek azt mondta, ide sietett V. kerületi meghallgatásáról. A két helyszín közti távolság 700 méter, gyalog 9 perc.

Rovatok