Index Vakbarát Hírportál

Bekapcsolódik az ukrán menekültek ellátásába az Ökumenikus Segélyszervezet

2022. február 24., csütörtök 19:30

Már működik, és készen áll az azonnali segítségnyújtásra az Ökumenikus Segélyszervezet ukrajnai képviselete.

Készen áll, hogy bekapcsolódjon a Nyugat-Ukrajnába érkező belső menekültek ellátásába az Ökumenikus Segélyszervezet. A magyar szervezet beregszászi központja mellett Lembergben is koordinációs központot hoz létre. A szervezet folyamatosan kapcsolatban áll kelet- és közép-ukrajnai partnerszervezeteivel, így a szükséges biztonsági feltételek mellett az ország többi régiójában is képes humanitárius akciókat végrehajtani

– írta az Indexnek küldött közleményében az Ökumenikus Segélyszervezet.

A közleményben hozzáteszik, az Ökumenikus Segélyszervezet Ukrajnában hivatalosan bejegyzett, országos kiterjedésű tevékenységet végző szervezet. Ezzel összefüggésben az elmúlt napokban a genfi székhelyű, egyházi hátterű segélyszervezeteket tömörítő nemzetközi szövetség, az ACT Alliance is felkérte az Ökumenikus Segélyszervezetet, hogy dolgozzon ki javaslatokat a szükséges humanitárius segítségnyújtásra.

Valamint több jelentős nyugat-európai segélyszervezet is felvette a kapcsolatot a szervezet budapesti központjával, így nemzetközi segélyprogramok végrehajtására is készül az Ökumenikus Segélyszervezet.

 Az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtést hirdet az Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt szükséges humanitárius segélyprogramjának támogatására. Már él a szervezet adományvonala, amely segítségével bárki támogathatja a bajbajutottakat. Ennek részleteiről ITT, az Ökumenikus Segélyszervezet honlapján olvashat.

(Borítókép: Ökumenikus Segélyszervezet)

Rovatok