Index Vakbarát Hírportál

Budavári szociális bérlakás miatt keveredett vitába V. Naszályi Márta

2022. február 25., péntek 12:21

A Mandiner szerint politikai szimpátiája miatt kaphatott a budai Várban szociális bérlakást egy nyugdíjas ügyvéd. A polgármester szerint azért ítélték neki oda, mert különben utcára került volna.

„V. Naszályiért rajongó ügyvéd nyert az általa vezetett önkormányzattól szociális bérlakást” – hirdeti címében a Mandiner. Bár azt a lap is elismeri, hogy a hivatkozott nyugdíjas jogász a bevallott hivatalos jövedelme alapján valószínűleg szabályosan kapta meg a megfelelő pontszámot a lakáspályázatra, de – némi iróniával – azt feltételezik, hogy bár sokáig saját ügyvédi irodát vezetett, mégis nagyon keveset kereshetett, ha a nyugdíja alapján szociális bérlakásra jogosult.

Arról írnak, az önkormányzati döntésben az játszhatott hangsúlyos szerepet, hogy a kedvezményezett szimpatizál az I. kerület ellenzéki vezetésével. A 26 nm-es lakás megállapított bérleti díja havi 7000 forint volt.

A kerület vezetője közösségi oldalán reagált az állításokra. A lapot a Fidesz szolgamédiájának nevezve leszögezi, az érintett lakó azért kapott kedvezményes lakást, mert a kerületben élő szociálisan rászoruló, aki utcára került volna.

Nem azt vizsgálták, hogy valaki 10 vagy 30 éve milyen helyzetben volt, hanem azt, hogy jelenleg rászoruló-e vagy sem.

A polgármester azt is hangsúlyozta, hogy semmilyen beleszólása nem volt a kifogásolt döntésbe, azt a pályázatokat elbíráló és pontozó bizottság tőle függetlenül hozta meg.

Az viszont világos, hogy a korábbi ciklusban a Fidesztől lakást szerző Bayer, Rákay urak vagy magának a polgármesternek, Nagy Gábor Tamásnak szülei a fenti személlyel, de akár a magyar átlaggal szemben sem minősíthetők rászorulónak, pusztán a pártszimpátiájuk egyértelmű. Érdekes, hogy a Fidesz szolgamédiája az ő lakásszerzésüket nem érzi feldolgozásra érdemesnek

– írta V. Naszályi Márta a Facebook-oldalán.

Rovatok