Index Vakbarát Hírportál

Összeszólalkozott két társaság az 51-es főútnál, gumilövedékkel fejen lőttek egy férfit

2022. február 25., péntek 10:58

Emberölés kísérletének gyanúja miatt rendelt el nyomozást a rendőrség.

A rendőrséget egy férfi értesítette szerdán éjszaka, aki elmondta, hogy társaival az 51-es főúton egy fogadó előtt álltak meg autójukkal, amikor hirtelen több férfi ütlegekkel és gumilövedékes pisztollyal támadt rájuk. A dulakodásban többen megsérültek, egy 44 éves kiskunlacházi férfi lőtt fejsérülést szenvedett. A kórházban kiderült, hogy a sebesülése életveszélyes.

A nyomozók rövid időn belül azonosítottak öt embert, akik a bűntény elkövetésének részesei lehettek.

A Pest megyei nyomozók a helyi rendőrökkel és a Készenléti Rendőrség munkatársaival közösen csütörtök hajnalban kivonultak több ráckevei címre. Tekintettel arra, hogy az elkövetőknél fegyver lehet, az akcióhoz a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei is csatlakoztak.

Az ingatlanból három férfit állítottak elő: az 57 éves P. Jenőt, a 37 éves P. Jenőt és a 26 éves P. Dávidot. Pár órával később pedig a 36 éves K. Istvánt Dömsödön fogták el, előállították, a bűncselekménnyel őt is meggyanúsították.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés kísérletének gyanúja miatt rendelt el nyomozást. Az elfogott négy férfi őrizetben van, velük szemben jelenleg felfegyverkezve csoportosan elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt folytatják az eljárást, letartóztatásukat kezdeményezték. Egy ember ellen elfogatóparancsot adtak ki, jelenleg is nagy erőkkel keresik – közölte a rendőrség.

Rovatok