Index Vakbarát Hírportál

Dömötör Csaba: Márki-Zay Péter megerősítette, hogy fegyvereket is küldene a hadszíntérre

2022. február 26., szombat 17:27

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebook-oldalán közzétett videóbejegyzésében beszélt arról, hogy a magyar baloldal miniszterelnök-jelöltje egy német lapnak is Ukrajna fegyveres támogatásáról nyilatkozott.

Az Index korábban már beszámolt róla, hogy Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje Gulyás Márton Partizán című műsorában azt mondta:

TART ATTÓL, HOGY KIROBBANHAT A HÁBORÚ UKRAJNA ÉS OROSZORSZÁG KÖZÖTT, DE Ő KÉSZ LENNE MAGYAR KATONÁKAT KÜLDENI UKRAJNÁBA, HA A NATO ÚGY DÖNTENE. 

Tehát hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk. A NATO közös döntéseit kell végrehajtsa Magyarország is. Tehát hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk

– fejtette ki véleményét Hódmezővásárhely polgármestere.

Két nappal később már másképp látta ezt a kérdést Márki-Zay Péter, aki a Facebook-oldalán akkor úgy fogalmazott, hogy a „NATO-tag Magyarország, igazodva katonai szövetségünk álláspontjához, nem küld csapatokat Ukrajnába”. 

Magyar katonáknak nincs helyük egy kontrollvesztett zsarnok háborújában

– zárta posztját az Egységben Magyarországért ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje.

Mindezek után a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba február 26-i, Facebookon közzétett videóbejegyzésében azt állította, hogy Márki-Zay Péter egy német lapnak is megerősítette, hogy fegyvereket is küldene az ukrán hadszíntérre. 

Az államtitkár arról is beszélt, hogy Orbán Viktor „elítélte Oroszország katonai fellépését, de a mi alapvető érdekünk a béke”.

Azért kell megtennünk mindent, hogy garantáljuk Magyarország és a magyar emberek biztonságát 

– fogalmazott Dömötör Csaba. 

Rovatok