Index Vakbarát Hírportál

Vigyázni kell a naposabb idővel szombaton: nagy lesz a megfázásveszély

2022. február 26., szombat 07:40

Napos idő várható szombaton, de néhol zápor, hózápor is előfordulhat, éjszakára viszont havazást is ígérnek.

Az északnyugati, északi megyékben naposabb idő valószínű gomolyfelhőkkel, délkelet felé haladva vastagabb, zártabb lesz a felhőtakaró szombaton – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Számottevő csapadék nem lesz, de délen, délkeleten előfordulhat gyenge, időszakos eső, míg északnyugaton futó zápor, hózápor, míg az északi, északkeleti szelet több helyen kísérhetik lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű,

késő estére 0 és 5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombat éjszakára az ország északi felén nagyobb területen csökkenhet a felhőzet, délen még felhős marad az ég, sőt eső, havas eső, esetleg havazás is előfordulhat. Az északkeleti szél élénk, helyenként erős marad vasárnap hajnalig, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 3 és 2 Celsius-fok között várható.

Frontra nem lehet számítani szombaton, ettől függetlenül jelentkezhetnek hidegfronti tünetek: fejfájás, görcsös panaszok és vérnyomás-ingadozás – írja az Időkép. Ezek mellett ízületi problémák is jelentkezhetnek, valamint a keringési rendszer panaszaival élők is tapasztalhatnak tüneteket.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység és nyugtalanság is jelentkezhet, valamint nagy lesz a megfázásveszély.

Rovatok