Index Vakbarát Hírportál

A pécsi egyetem mindent rendben talált a Schadl–Völner-ügyben

2022. február 26., szombat 10:44

Több mint egy hónapig tartott a Pécsi Tudományegyetem belső vizsgálata a Schadl–Völner vizsgáztatási csalások ügyében. Az egyetem pénteken kiadott közleménye szerint mindent rendben találtak.

Nem volt megállapítható egyetemi vizsgákkal kapcsolatos visszaélés vagy egyéb szabálytalanság – közölte  a Pécsi Tudományegyetem pénteken. Majd hozzátették, hogy a nyomozásra felállított bizottság ajánlásokat fogalmaz meg a vizsgáztatások szabályszerű lebonyolítására, valamint azok szükségszerű felülvizsgálatára. 

A Pécsi Tudományegyetem 2022. január 19-én vizsgálatot indított, miután a sajtóban megjelent cikkek szerint hivatásetikai szabályok és a vizsgaszabályzat megsértésének gyanúja merült fel. A vizsgálat lezárult. A belső vizsgálat által feltárt adatok alapján nem volt megállapítható egyetemi vizsgákkal kapcsolatos visszaélés vagy egyéb szabálytalanság. A bizottság ajánlásokat fogalmazott meg a vizsgák lebonyolításának rendjére vonatkozó szabályok és hivatásetikai normák szigorú betartására, valamint szükség szerinti felülvizsgálatára. A Pécsi Tudományegyetem ezzel az ügyet lezártnak tekinti

– idézi a közleményt a Szabad Pécs

Ahogy korábban  beszámoltunk  róla, a Schadl–Völner-ügy nyilvánosságra került nyomozati anyaga és a lehallgatott telefonbeszélgetések szerint Schadl Györgyöt, a Magyar Végrehajtói Kar elnökét sokan keresték, hogy segítsen a jogi diplomájukhoz szükséges vizsgák letételében, amelyeket teljesített is. Később arról  írtunk, hogy felfüggesztették a vizsgáztatási jogát Mészáros Pál Emilnek, a Pécsi Tudományegyetem tanársegédjének. A Szegedi Tudományegyetem is kivizsgálta az ügyet, ott sem történt vizsgáztatási szabálytalanság. 

Rovatok