Index Vakbarát Hírportál

Több mint 200 liter gázolajat vittek el fizetés nélkül egy benzinkútról

2022. február 27., vasárnap 18:06

A két szlovák férfi először rendszámtáblát lopott, amelyet felszereltek a saját autójukra, majd két különböző benzinkútról is fizetés nélkül távoztak.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettessel szemben, miután egy kazincbarcikai férfi feljelentést tett a helyi rendőrkapitányságon. Eszerint 2022. február 20-án a háza előtt parkoló autójáról ismeretlen személy mindkét rendszámtáblát eltulajdonította – közölte a rendőrség.

Az eljárás közben kiderült, hogy a hatósági jelzéseket két szlovák állampolgárságú férfi a saját autójára helyezte fel. Ezek után azzal először egy kazincbarcikai, majd egy putnoki üzemanyagtöltő állomáson töltöttek kannákba több mint 200 liter gázolajat, aztán fizetés nélkül távoztak.

A tájékoztatás szerint a kazincbarcikai rendőrök értesítették az ózdi járőröket, akik fel is kutatták az ekkor már a területükön járó elkövetőket, de ők még az utolsó pillanatban át tudták lépni az államhatárt Aggteleknél.

A magyar rendőrök felvették a kapcsolatot a szlovák kollégáikkal, akik Pelsőc közelében igazoltatták és fogták el a két férfit, akiknél a lopott üzemanyagot és a rendszámtáblákat is megtalálták.

Rovatok