Index Vakbarát Hírportál

Nem vette észre, hogy elütött valakit – mondta a sárkeresztúri gázoló

2022. február 28., hétfő 23:21

A rendőrség arra gyanakszik, hogy szándékosan hajtott haragosai közé a 32 éves helyi férfi, aki február 27-én elütött egy 16 és egy 14 éves fiút, akik közül az idősebb a kórházban szállítása után meghalt.

Az Index beszámolt róla, hogy a Fejér megyei rendőrök nyomozást indítottak az ügyben, és a bizonyítékok alapján rövid időn belül beazonosították a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható sárkeresztúri férfit, akit a rendőrségre előállítottak, és őrizetbe vétele mellett több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A nyomozók előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására. 

Azt mondta nekem, hogy megfog és megver. Mondtam neki, hogy szálljon ki az autóból, és verekedje le velem. Fegyvert rántott, majd elment, de visszafordult az autójával, addigra kijöttek a gyerekeim a házból, hogy segítsenek nekem, én ekkor már egy lapáttal ütöttem a kocsiját, addigra a fiamat már feltolta a kerítésre és megölte

– idézte fel az eseményeket az RTL Híradónak Kovács Albert, az elütött fiúk édesapja.

A gyászoló család szerint a férfi szándékosan ütötte el a fiúkat, mert régóta haragban voltak vele.

Felgyújtotta a házunkat, mindenünket elvett. Tönkretette a családunkat 

– mondta a nagyobbik fiát elvesztő apa. 

Az RTL Híradó információ szerint kihallgatásán nem tagadta az elfogott férfi, hogy ő vezette az autót, de azzal védekezett, hogy mivel dobálták és ütötték a járművét, nem vette észre, hogy elütötte a fiút. A bíróság holnap dönt a gázoló letartóztatásáról.

Rovatok