Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor eligazította a nagyköveteket

2022. március 1., kedd 09:40

A kormányfő egyeztetett a külügyminiszterrel és az államtitkárokkal, majd a diplomatákat tájékoztatta az orosz–ukrán háború miatt kialakult válsághelyzetről és a feladatokról.

Magyarország nagykövetei előtt ismertette a következő időszakban előttük álló feladatokat kedd reggel a Külgazdasági és Külügyminisztérium misszióvezetői értekezletén Orbán Viktor miniszterelnök – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője közölte: a kormányfő először Szijjártó Péter külügyminiszterrel és a tárca államtitkáraival egyeztetett, majd az orosz–ukrán háború miatt kialakult válsághelyzetről beszélt a nagykövetek előtt.

Orbán Viktor a diplomaták előtt arról is beszélt, hogy a magyar diplomáciai karnak – ahogy most mindenkinek – az a legfontosabb feladata, hogy megakadályozza  Magyarország belesodródását  a háborúba.

Magyarország biztonsága az első

– szögezte le a miniszterelnök, hozzátéve, hogy Magyarország részt vesz a béke megteremtését szolgáló közös európai erőfeszítésekben.

Ugyanakkor sem fegyvert, sem katonát nem küldünk Ukrajnába, mert azzal a magyar emberek életét veszélyeztetnénk

– tette hozzá Havasi Bertalan.

(Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök Magyarország nagyköveteinek tart előadást a következő időszakban előttük álló feladatokról a Külgazdasági és Külügyminisztérium misszióvezetői értekezletén 2022. március 1-jén. Fotó: Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)

Rovatok