Index Vakbarát Hírportál

Összefogtak az egyházi iskolák a háború elől menekülő gyermekekért

2022. március 2., szerda 07:33

Az ukrajnai háborús helyzet miatt Budapestre érkező menekült diákok számára – több egyházi intézmény együttműködésével – tanítást szervezünk – tette közzé felhívását a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom Pedagógus Műhelye.

Szerkesztőségünknek küldött közleményükben azt írják, lelkiismereti kötelességüknek érzik, hogy az intézményei lehetőségeikhez mérten segítsék a rászoruló gyermekeket, diákokat. Ezért a programhoz csatlakozó egyházi iskolák közül többen vállalják a menekült diákok felvételét az intézménybe; valamint a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom Pedagógus Műhelye és a Piarista Gimnázium tanítást szervez a menekült diákok számára az intézmény belvárosi épületében. 

Közleményükben hozzáteszik: a tanórákat a kezdeményezéshez csatlakozó egyházi iskolák tanárai önkéntes munkát vállalva látják el. 

Szeretnénk segíteni azokat a gyerekeket, akik számára a tanulás ellehetetlenült. Hivatásunkból fakadó meggyőződésünk, hogy az oktatás-nevelés által békésebb, humánusabb társadalom építésén munkálkodhatunk. Kezdeményezésünk nem egyszerűen szolidaritásunk tettekben megnyilvánuló kifejezése

– olvasható a közleményben, amely a Piarista Gimnázium honlapján is megjelent. A kezdeményezéshez eddig a következő intézmények csatlakoztak:

Rovatok