Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt az elit egyetemre járó magyar fiú, aki egy kalapáccsal verte agyon az apját

2022. március 2., szerda 08:42

A 14 napos karantén utolsó napját italozással ünnepelte a család, ám az alkoholfogyasztásból veszekedés lett, ami brutális gyilkosságig fajult.

Valószínűleg szép jövő állt volna F.G.K. előtt, aki hosszú ideje Angliában élt, ahol az egyik legjobb egyetemen tanult, éppen master-képzésre készült, amikor 2020 augusztusában, a Covid-járvány miatt hazajött Magyarországra – olvasható a Blikk cikkében. 

A tehetséges fiatal az apjával együtt házi karanténba került, 14 nap várt rájuk a lakásban, ebből tizenhármat sikeresen átvészeltek, majd az utolsó napon ünneplésbe kezdtek. Az apa alaposan a pohár fenekére nézett, a fia kevésbé poharazott. 

A vita akkor robbant ki, amikor alpári módon elkezdte szidni az édesanyámat, mire én közöltem vele, ő is erősen hibás abban, hogy elváltak. Erre dühében felkapta az ablakpárkányon lévő kalapácsot és elindult felém 

– emlékezett vissza a történtekre F.G.K., aki elmondta, hogy ekkor nagyon megijedt és reflexből arcon ütötte támadóját, aki az ágyra esett, a kalapács pedig a földre került. 

Harc kezdődött kettőnk között a kalapácsért, amelyet megszereztem, és félelmemben kétszer lesújtottam rá 

– idézte fel a gyilkosság pillanatát a fiatalember, aki azt is elmesélte, hogy ezután eluralkodott rajta a pánik, és rendelt száz liter kénsavat, mert azzal akarta eltüntetni apja holttestét, akit addig a spájzba tett. 

A szoba közepén helyeztem el a hordót és a száz liter kénsavba állítottam apám holttestét. Az elviselhetetlen szagra a szomszédok figyeltek fel és ők hívták ki a rendőröket is. Mire megérkeztek, már csak apám lábszára volt ép

– mondta a férfi, aki jelenleg börtönben van és várja a tárgyalását. 

Rovatok