Index Vakbarát Hírportál

Gyopáros Alpár: Minden kistelepülés óvodája megújul

2022. március 3., csütörtök 23:40

A Magyar falu programban az elmúlt három évben országszerte 700 kistelepülés óvodaépülete újult meg.

A Magyar falu program addig folytatódik, ameddig valamennyi kistelepülés óvodáját fel nem újítják – közölte a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa a Bács-Kiskun megyei Tompán.

Gyopáros Alpár a tompai Bokréta óvoda felújított épületének átadásán ismertette, hogy

a Magyar falu programban az elmúlt három évben országszerte 700 kistelepülés óvodaépülete újult meg, vagy már nem működő intézményt nyitottak újra.

De ezenkívül több mint ezer faluban az óvodák udvarát is sikerült rendbe tenni.

A demokrata.hu a hivatalos közlemény mellett azt is leírta, hogy a hat csoportszobás tompai Bokréta Önkormányzati Óvoda és Bölcsődébe 116 óvodás gyermek jár.

Véh László független képviselő, és Tompa polgármestere szerint az intézmény épületét kívülről egy pályázati lehetőségnek köszönhetően nyolc évvel ezelőtt újították fel, majd egy másik sikeres pályázatból napelemeket is kapott az óvoda.

A Magyar falu programban elnyert két, összesen 31 millió forint összegű pályázati támogatásból pedig elkezdődhetett az intézmény belső felújítása is. A két ütemben elvégzett munkálatok során az óvoda mindkét épületében megtörtént a vizesblokkok és a villamoshálózat rekonstrukciója, a csoportszobák új padlóburkolatot és festést kaptak, és megújult a tálalókonyha is, adta hírül az MTI a teljes közleményt.

Rovatok