Index Vakbarát Hírportál

Hétfőtől a BKK járatain sem kell maszkot viselni

2022. március 4., péntek 15:45

Hétfőtől a kormány eltörli a járványügyi korlátozások nagy részét, ezzel összhangban a fővárosi közlekedésben sem lesz kötelező a maszkviselés.

A járványügyi korlátozások enyhítésével összhangban március 7-től, hétfőtől a közösségi közlekedés használatakor, valamint a megállóhelyeken és az állomásokon sincs már érvényben a maszkviselési szabály – írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerkesztőségünknek küldött közleményében. A BKK hozzátette: ha valaki úgy gondolja, nyugodtan hordhat maszkot, de nem kötelező.

Mint arról korábban beszámoltunk, a koronavírus-járvány mérséklődése miatt Magyarország kormánya feloldja a járványügyi korlátozások döntő többségét – jelentette be Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a március 3-i Kormányinfón.

A BKK azt írja, ugyan a maszkviselésről szóló kormányrendelet még nem jelent meg, ám a csütörtöki bejelentés értelmében március 7-től, hétfőtől már a közösségi közlekedés használatakor, valamint az állomásokon és a megállóhelyeken, illetve a pályaudvarokon sem kötelező a maszkviselés. Aki azonban szeretné, továbbra is hordhatja a szájat és orrot eltakaró maszkot, hogy védje az egészségét.

A kötelező maszkviselés a súlyosbodó járványhelyzet miatt tavaly november 1-je óta volt ismét érvényben a közösségi közlekedési eszközökön, az állomásokon és a megállóhelyeken, valamint a pályaudvarokon. Ennek és a rendszeres fertőtlenítésnek köszönhetően a közösségi közlekedés biztonságos választás maradt. A szájat és az orrot egyaránt eltakaró maszk a járvány elleni küzdelem egyik hatékony eszközének bizonyult – írják. 

Rovatok