Index Vakbarát Hírportál

Letartóztattak egy háziorvost, aki vakcina beadása nélkül igazolta a betegei védettségét

2022. március 4., péntek 15:59

Elrendelte a Kecskeméti Járásbíróság pénteken egy Bács-Kiskun megyei háziorvos letartóztatását, aki a gyanú szerint pénzt fogadott el azért, hogy a koronavírus elleni védőoltás beadása nélkül igazolja betegei védettségét – közölte a megyei főügyész pénteken az MTI-vel.

Gyugyi Csilla főügyész tájékoztatása szerint a letartóztatás elrendelésére a szökés, az elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás nehezítésének veszélye miatt volt szükség. A közlemény szerint az orvos ellen többrendbeli vesztegetés elfogadása, valamint védettségi igazolvánnyal való visszaélés miatt indult büntetőeljárás.

Azt írták, a háziorvos idén februárban a rendelőjében rendszeresen pénzt fogadott el azért, hogy a Covid–19-vakcina tényleges beadása nélkül igazolja az oltás felvételét. A háziorvos – asszisztense közreműködésével – valótlanul rögzítette az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) információs rendszerében az oltások beadását.

A nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyetértve egy hónapra elrendelte a háziorvos letartóztatását. A döntés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezett ellene, az ügyben a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Rovatok