Index Vakbarát Hírportál

Ezt az időt az ízületei is megérezhetik

2022. március 4., péntek 07:14

Nem ígér látványos javulást az elmúlt napokhoz képest az időjárás-előrejelzés.

Erősen felhős vagy borult égre ébrednek pénteken a korán kelők, nyugaton lehetnek kevésbé felhős körzetek, egyes területeken mínusz 6 fokig is hűlhet a hőmérséklet. A légmozgás jobbára gyenge vagy mérsékelt marad – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Délelőtt a zártabb felhőzet szakadozottá válik, a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek. Elszórtan alakulhat ki zápor, hózápor, hódarazápor.

Az északias szél napközben elsősorban a Dunántúlon és az északkeleti megyékben időnként megélénkül, az Alpokalján egy-egy erős lökés is előfordulhat. Délután 5 és 9 fok közé melegszik fel a levegő.

Fronthatás a hét utolsó munkanapján sem várható, de a magasban egyre hidegebb levegő áramlik be, amit a hidegfrontra fokozottan érzékenyek is megérezhetnek – hívja fel a figyelmet az Időkép. Náluk görcsös fejfájás, migrén, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

Emellett a fagyos reggelen felerősödhetnek az ízületi bántalmak, illetve délelőtt a gyorsan emelkedő hőmérséklet, nagy hőingadozás viselheti meg az érzékenyebbek szervezetét. Ezenfelül a szelesebb tájakon fokozódhatnak a fejfájásos tünetek, valamint nyugtalanság, alvászavarok is felléphetnek.

(Borítókép: Mohai Balázs / MTI)

Rovatok