Index Vakbarát Hírportál

Átlépte az 1,8 milliót a fertőzöttek száma Magyarországon

2022. március 4., péntek 09:04

Az egészségügyi adatok folyamatos javulásának köszönhetően több korlátozás is megszűnik hétfőtől.

Az elmúlt napon 3064 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, meghalt 75 beteg – derül ki a központi tájékoztató oldal pénteki tájékoztatásából.

Egy nappal korábban 3862 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, meghalt 77 beteg. Kórházban 3120 koronavírusos beteget ápoltak, közülük 126-an voltak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 6 395 509 fő volt, közülük 6 171 552 fő a második, 3 813 406 fő már a harmadik oltását is felvette.

Több korlátozás megszűnik hétfőtől

Az egészségügyi adatok folyamatos javulásának köszönhetően a Kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette: mivel a végéhez közeledik az ötödik járványhullám, hétfőtől kivezetik a korlátozásokat. Ennek értelmében

Az egészségügyi veszélyhelyzetet továbbra is fenntartják, részben a kormány cselekvőképessége, részben a hatodik hullám veszélye miatt.

Márciusban is lesz oltási akció

A kormány és az operatív törzs döntése alapján márciusban is folytatódnak az oltási akciónapok. Csütörtökön és pénteken délután kettő és hat óra között, szombaton pedig délelőtt tíz és délután hat óra között regisztráció nélkül fel lehet venni a soron következő, koronavírus elleni vakcinákat.

Az 5–11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges a kórházi oltópontokon vagy a házi gyermekorvosoknál.

Az oltás felvételéhez hozzájáruló nyilatkozat szükséges, kiskorú esetében ezt a szülők töltik ki. Minden oltáshoz külön hozzájáruló nyilatkozatot kell kitölteni.

Rovatok