Index Vakbarát Hírportál

Itt a tavasz, némi hózáporral

2022. március 5., szombat 16:04

A felhők többsége elhagyja az országot, csapadék sem valószínű, ráadásul a szél sem erősödik fel szombat délután.

Késő délutántól egyre nagyobb területen lesz gyengén felhős vagy derült az ég. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb egy-egy zápor, hózápor fordulhat elő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Az északkeleti szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet folyamatosan csökken, de mínuszokra csak késő estétől kell készülni. 

Szombat este Magyarország nagy részén enyhén felhős időre számíthatunk, csak az északi és a déli megyékben lehetnek erősebben felhős körzetek is. Csapadék nem várható. A légmozgás többnyire mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 7 és mínusz 1 Celsius-fok között alakul, de a fagyzugokban hidegebb is lehet.

Bár szombaton is fronthatástól mentes az ország időjárása, délután sem lehet kizárni a vérnyomás-ingadozást, a keringési panaszokat, és rosszullét továbbra is előfordulhat az azokra érzékenyeknél – figyelmeztet az Időkép.

Azokon a területeken, ahol megélénkül az északkeleti szél, az erre fokozottan érzékenyeknél görcsös fejfájást, valamint nyugtalanságot, frusztráltságot, ingerlékenységet idézhet elő.

(Borítókép: Gyalogosok Széll Kálmán téren. Fotó: Nagy Zoltán / MTI)

Rovatok