Index Vakbarát Hírportál

Újraindul hétvégén a gemenci erdei vasút

2022. március 7., hétfő 18:55

Ismét közlekedik az erdei vasút március 12-étől a gemenci erdőben, és kinyitnak a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ kiállításai – tájékoztatta a Gemenc Zrt. az MTI-t.

Gemenc déli kapujára a turisták újra kiinduló és ismeretterjesztő bázisként támaszkodhatnak – írták közleményükben.

A központ mindennap 8 és 17 óra között várja a kirándulókat. Hétköznap az erdei vasút és a kiállítások csak előre bejelentkezett csoportok számára lesznek elérhetők, de hétvégén és ünnepnapokon teljes szolgáltatással várja a látogatókat a gemenci erdőgazdaság.

Az erdei vasút járatai hétvégenként és ünnepnapokon menetrend szerint közlekednek Pörböly és Malomtelelő állomás között. A vonalon Pörbölyről naponta három járat indul: 10, 13 és 14 órakor. A kiállítások délelőtt 9-től délután fél háromig lesznek nyitva, emellett a vadmegfigyelő, büfé, vizesblokkok és ingyenes parkolás is várja a kirándulókat.

A Gemenc kincsei című, interaktív tárlat az ártéri erdő életközösségét, az erdész hivatást és a Sárköz népművészetét mutatja be, a Millenniumi pavilonban a gemenci gímszarvasról szóló kiállítás több mint 300 fotóval, infografikákkal, multimédiás eszközökkel, diorámával várja a közönséget.

(Borítókép: A Gemenc Zrt. nosztalgia gőzmozdonya a Pörböly–Lassi vonalszakaszon a gemenci természetvédelmi területen 2021. május 22-én. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

Rovatok