Index Vakbarát Hírportál

Koldulásra és prostitúcióra kényszerítette fiatal barátnőjét a férfi

2022. március 7., hétfő 10:32

A húszas éveiben járó, kábítószerfüggő vádlott 2020-ban ismerkedett meg az akkor 17 éves, intézetből szökött sértettel, most ítélték el.

Fiatalkorú barátnőjét koldulásra és prostitúcióra kényszerítette egy férfi az ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellene, tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség.

A somogyi főügyészség röviden ismertette az eset hátterét, miszerint a húszas éveiben járó, kábítószerfüggő vádlott 2020 októberében ismerkedett meg az akkor 17 éves, intézetből szökött sértettel. A folyamatosan pénzzavarral küzdő férfi kihasználva, hogy a lány idővel erősen kötődni kezdett hozzá, előbb koldulásra, majd többször arra kényszerítette őt, hogy az ismerősével pénzért szexuális cselekményt végezzen. 

A lánynak egy év után elege lett az őt rendszeresen bántalmazó, megalázó férfi viselkedéséből, ezért elmenekült tőle. A férfi viszont nem hagyta annyiban, megkereste a lányt, és a nyílt utcán úgy megütötte, hogy eltörött az arccsontja. 

A bántalmazással összefüggésben értesített kaposvári rendőrök még aznap elfogták a férfit, írta meg az MTI. 

A Főügyészség a tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal elkövetett emberkereskedelem, kényszermunka és más bűncselekmények miatt emelt vádat a jelenleg letartóztatásban lévő vádlottal szemben,

és azt indítványozta a Kaposvári Törvényszéknek, hogy ítélje fegyházbüntetésre. 

A vádhatóság gyermekprostitúció kihasználása miatt börtönbüntetés kiszabását kéri a bíróságtól a vádlott ismerősével szemben is, mert bizonyítottnak látja, hogy a férfi tisztában volt a neki pénzért szexuális szolgáltatást nyújtó sértett életkorával.

Ha ön jogellenes vagy kiskorúakra káros online tartalommal találkozik, olvassa el a témáról szóló cikkünket, és használja a cikk végén található bejelentő felületet!

Rovatok