Index Vakbarát Hírportál

Büntetőfeljelentést tesz Horváth Csaba, a Fidesz vizsgálóbizottság elé állítaná

2022. március 9., szerda 11:48

Az Origo, a Ripost és a Metropol cikkeit kifogásolja a XIV. kerület polgármestere. A Fidesz–KDNP közben levelet írt, és azt javasolja, hogy vizsgálják ki a zuglói ügyet.

Szintet lépett a fideszes hazugsággyár – közölte Horváth Csaba, Zugló polgármestere. Úgy látja, hogy válogatott hazugságok jelentek meg róla a Metropol, az Origo és a Ripost című lapban, ezért rágalmazás miatt feljelentést tesz ellenük.

A Metropol a zuglói parkolási botrány részleteinek ismertetésekor mások mellett arról írt, hogy „védelmi pénzzel sarcolták meg a zuglói vállalkozókat szocialista politikusok”. A Horváth Csaba által kifogásolt részeket az Origo és a Ripost is átvette.

Zugló polgármestere szerint az írások alapját képező tanúvallomás hamis, ezért az erre épített hamis vád ismételgetésével az említett lapok hazugságokat terjesztenek. Azt is kifogásolja, hogy pernyertessége esetén a kiadók által számára kifizetett kártérítési milliók nem jelentenek a jövőre nézve visszatartó erőt, mivel

a sérelemdíjakat is tulajdonképpen majd az adófizetőkkel fizettetnék meg. A Fidesz tizenkét éve az adófizetők pénzéből saját propagandagépezetet tart fenn, ennek része a közmédia is, ahonnan a hazugságaikat, a propagandát és a gyűlöletkeltésüket öntik ránk.

A szocialista politikus a személyével kapcsolatos tényként megfogalmazott hamis vád és hazug állítás miatt a lapok főszerkesztői, a cikkeket jegyző újságírók, valamint – vallomása miatt – Fuzik Zsolt ellen tesz feljelentést rágalmazás bűncselekményének gyanújával. Azt is jelezte, hogy ezek mellett polgári perek keretében

valamennyi médiummal szemben, amely ezeket a hamis vádakat tényként írta le, híresztelte, sajtó-, majd kártérítési (sérelemdíj iránti) pert is indítok nagy nyilvánosság előtt elkövetett jó hírnév megsértéséért.

A Fidesz vizsgálóbizottság elé vinné az ügyet

Kedden a Fővárosi Közgyűlés Fidesz–KDNP-frakciója részéről Bagdy Gábor levelet írt Havasi Gábornak, amelyben arra emlékezteti a (2020. július 9-én létrehozott) fővárosi vizsgálóbizottság elnökét, hogy a számára meghatározott vizsgálandó kérdéskörök egyike a Budapesti Parkolási Rendszer elmúlt 25 éves működése, kitekintéssel a kerületi parkolórendszerek működésére.

Bagdy Gábor szerint a sajtóban megjelent, korrupciógyanús eseményekről szóló híradások miatt szükséges lenne Horváth Csaba, Tóth Csaba, Molnár Zsolt és Baja Ferenc meghívása a vizsgálóbizottság ülésére, hogy ott is kifejthessék álláspontjukat.

Rovatok