Index Vakbarát Hírportál

Kezdődhet a Határ úti aluljáró korszerűsítése

2022. március 9., szerda 12:39

Megújul és akadálymentes lesz a 3-as metró Határ úti állomásához kapcsolódó gyalogos-aluljáró. A korszerűsítési munkák előkészítése márciusban kezdődhet – tájékoztatta szerkesztőségünket a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A beruházás során megújul a burkolat a járófelületen és az oldalfalakon, világosabb lesz az aluljáró a fényforrások cseréjével, új térfigyelő és tűzjelző rendszert, valamint a 3-as metróvonal rendszerébe illesztett segélykérő berendezéseket telepítenek.

Az akadálymentesítés érdekében felvonók is épülnek a felszín és az aluljárószint között, továbbá megújul az utastájékoztatás az utasforgalmi terekben, korszerűsítik az elektromos energiaellátást és a vízi közműveket, valamint egységes arculatú üzlethelyiségeket alakítanak ki – olvasható a közleményben.

A munkákat a Strabag Generálépítő Kft. végzi, az aluljárót tartalékkeret nélkül nettó 2,098 milliárd forintos szerződéses értéken újítja fel. A Fővárosi Közgyűlés még február 23-án döntött arról, hogy Budapest saját erejéből vállalja a Határ úti gyalogos-aluljáró felújítását.

A kivitelezési munka előreláthatóan másfél évig tart.

Rovatok