Index Vakbarát Hírportál

Havazással, mínuszokkal indul a csütörtök

2022. március 9., szerda 17:39

Csütörtökön a nap első felében a Dunántúlon még sok lesz a felhő, néhol kialakulhat kisebb hózápor, zápor, majd ott is csökken a felhőzet, és általában napos, északkeleten, keleten gyengén gomolyfelhős idő várható.

Északkelet, kelet felől határozott felhőzet-csökkenés kezdődik, kiderül az ég, az összefüggőbb felhőzet nyugat felé tevődik át, ezzel együtt pedig a csapadéktevékenység is, így már az ország középső harmadában alakulhat ki néhol hózápor, kisebb havazás – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. 

Az északi, északnyugati szél estétől veszít erejéből, de hajnaltájt ismét erőre kap a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul, a fagyzugokban ennél több fokkal hidegebb is lehet.

Csütörtökön általában napos, északkeleten, keleten gyengén gomolyfelhős idő várható, a délután folyamán a Dunántúlon is csökken érdemben a felhőzet, addig azonban ott néhol kialakulhat még kisebb hózápor, zápor. Napközben az északias szél élénk lesz, amelyet az Alföldön több helyen erős lökések kísérhetnek. Délután 1 és 7 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzést nem adott ki, veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Ugyanakkor estétől ismét gyenge havazás kezdődhet az északkeleti harmadban, amelyből lepelnyi hó összegyűlhet.

Rovatok