Index Vakbarát Hírportál

13 éves kislányt csábított el a politikai szerepet is vállaló Pest megyei tanár

2022. március 10., csütörtök 09:03 | aznap frissítve

Szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése ügyében nyomoz a rendőrség egy Pest megyei tanár ellen. Az 56 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy 13 éves diákjával kezdeményezett viszonyt. A hírt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) is megerősítette.

Az érintett tanuló február 10-től egyéni munkarendben teljesíti a tankötelezettségét, a pedagógus jogviszonya pedig közös megegyezéssel megszűnt – így reagált az Emmi a Blikk értesülésére, miszerint egy Pest megyei város általános iskolai tanára viszonyt kezdeményezett 13 éves diákjával. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság március 9-én indított nyomozást az ügyben, az 56 éves férfit a rendőrök előállították, szexuális visszaéléssel és kiskorú veszélyeztetésével meggyanúsították. A pedagógus nem tett vallomást.

Egy, a lapnak nyilatkozó édesanya – akinek a lánya egy osztályba jár az érintett tanulóval – úgy tudja, hogy az elcsábított lány szülei a gyereküknek írt üzenetekre lettek figyelmesek.

A magyart és történelmet oktató pedagógus óraadó tanár volt a Blikk által meg nem nevezett település általános iskolájában. Korábban egy fővárosi két tannyelvű iskolában dolgozott, és fideszes politikusként az egyik budapesti kerület képviselő-testületének a tagja volt. Jelenleg a Pest megyei város önkormányzatánál vállal szerepet, ahol a környezetvédelmi bizottság munkáját segíti külsősként, de az utóbbi időben az ülésekre már nem járt be.

Ha baj van…

Van és kell is, hogy legyen segítség a bajban! Ha egy gyermeket bármilyen módon veszélyeztetnek, az úgynevezett jelzőrendszer tagjainak hivatalból jelentési kötelezettségük van. Köztük a védőnőnek, a gyermekorvosnak, minden pedagógusnak; a családsegítő szolgálatoknál, valamint a gyámhivataloknál dolgozóknak, vagyis mindazoknak, akik hivatásszerűen gyerekekkel foglalkoznak.

Ugyanakkor minden állampolgár a tágan értelmezett jelzőrendszer tagja, azaz ugyanúgy jelentenie kell például a rendőrség vagy a gyámhivatal felé, amennyiben egy környezetében lévő gyermek bántalmazásáról értesül.

Rovatok