Index Vakbarát Hírportál

Mérföldkő a Városmajor megújításában, itt tart most a projekt

2022. március 10., csütörtök 10:44

Tizennégy izgalmas tájépítészeti pályamű érkezett be határidőre – tájékoztatott közösségi oldalán Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

Mint arról korábban beszámoltunk, év elején a Budapest Fejlesztési Központ nyílt tájépítészeti tervpályázatot hirdetett a Városmajor megújítására. Fürjes Balázs mai Facebook-posztjában arról tájékoztatott, hogy 14 izgalmas tájépítész-pályamű érkezett be határidőre.

„Egy zöldebb, rendezettebb és családbarátabb parkot hozunk létre Buda szívében: több és jobb minőségű zöldfelülettel, kényelmes utcabútorokkal, öltözővel felszerelt sportpályákkal, tágas kutyafuttatóval és több korosztály számára alkalmas játszótérrel” – írta a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, kiemelve, hogy a győztest egy színes összetételű zsűri fogja kiválasztani, ellenzéki és kormánypárti delegáltak, a kerületi önkormányzat és az érintett civil szervezetek képviselői, és a tájépítészszakma legjobbjai egyaránt részt vesznek a munkában.

Nagy öröm, hogy bár vannak politikai vitáink a Fővárossal (nem is kevés!), delegáltjaik mindkét parkbejáráson részt vettek

– hangsúlyozta Fürjes Balázs.

Március második felében két alkalommal fog összeülni a bírálóbizottság. A döntést anonim módon hozzák meg, csak a pályázatok rangsorolása után derül ki, hogy melyik pályamű mögött ki áll.

Rovatok