Index Vakbarát Hírportál

Jakab Péter tart tőle, hogy fideszes képviselőtársa ellopta a Szent Koronát

2022. március 11., péntek 09:32 | aznap frissítve

A Jobbik-elnök Jakab Péter hivatalos Facebook-oldalán külön bejegyzésben emlékezett meg a korrupcióval vádolt fideszes országgyűlési képviselő, Boldog István utolsó parlamenti napjáról, a napról, amikor Novák Katalint köztársasági elnökké választották.

Boldog István fideszes országgyűlési képviselő, akit hivatali vesztegetés elfogadásával vádol az ügyészség, utolsó parlamenti napján, miután megszavazta Novák Katalint államfőnek, díszmagyarban nézi a Szent Koronát. Boldog István épp olyan, mint a Fidesz. Nemzetibe öltözteti magát, közben meg kifosztja a nemzetet

– kommentálta a jelenetet Jakab Péter, aki posztjában hozzátette, megy, és meg is nézi, hogy megvan-e még a Szent Korona.

A Jobbik elnöke a keresés eredményéről egyelőre nem számolt be.

Vár a család és a bíróság

Boldog Istvánról tavaly év végén írta meg az Index, hogy a korrupciós bűncselekményekkel vádolt fideszes politikus nem indul az idei, április 3-i országgyűlési választáson. Ezt akkor maga az országgyűlési képviselő jelentette be hivatalos közösségi oldalán: döntését azzal indokolva, hogy családja már régóta kérte tőle, hogy szálljon ki az országos politikából, és helyette inkább a magánszektorban dolgozzon.

A hivatali vesztegetés elfogadásával vádolt Boldog István helyett Jász-Nagykun-Szolnok megye 4-es választókerületében Mezőtúr polgármesterét, Herczeg Zsoltot indítja a Fidesz

Boldog István ellen jelenleg is büntetőeljárás folyik, melyben a Központi Nyomozó Főügyészség többek közt hat év börtönbüntetést és hatmillió hatszázezer forintnyi vagyonelkobzást kért, és amelyben több vádlott-társa már bűnösnek vallotta magát.

Rovatok