Index Vakbarát Hírportál

Koncerten ölte meg barátját, 24 évet kapott

2022. március 12., szombat 05:47

Huszonnégy év fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a férfit, aki a közösségi oldalán megüzente áldozatának, hogy megöli őt, majd nem sokkal később egy Polgáron megtartott rendezvényen be is váltotta a fenyegetését – tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

A törvényszék többek között a vádlottat emberölés és kerítés bűntettében találta bűnösnek, sőt, az ítélet szerint a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

A közlemény kitér arra is, hogy a polgári férfi és élettársa anyagi gondok miatt 2017 szeptemberében úgy döntött, hogy a nő szexuális szolgáltatást fog nyújtani férfiaknak. A partnereket a nő főleg az egyik közösségi oldalon hirdetések feladásával találta meg, míg másokat maga a vádlott szerezte. Legtöbbször a férfi mondta meg a nőnek, hogy kihez, hova kell mennie, de volt olyan is, hogy személyesen vitte el. A kapott pénz egy részét a nőnek át kellett adnia a vádlottnak, és ha a nő ezt megtagadta, a férfi megverte őt.

O. Sz. a vádlott, így hivatkozik rá a hatóság, egy gyerekkori ismerősének is ajánlotta a nőt 2019 márciusában. Kétszer össze is hozta a találkozót, amelyen a nő és kuncsaftja között szimpátia alakult ki. A férfi megsajnálta a nőt, majd kihasználva, hogy a vádlott 2019 májusában Budapestre ment dolgozni, a gyermekével együtt magához költöztette.

O. Sz. emiatt mindkettőjüket megfenyegette, és azt hangoztatta, hogy a férfit megöli. Mindezt a közösségi oldalára is kiírta: augusztus 18-án meghalsz."

Polgár főterén augusztus 19-én este rendezték meg az új kenyér ünnepét, amelyen ott volt mindkét megfenyegetett is.

A vádlott is a rendezvényre tartott, amit élő videón közvetített a közösségi oldalán, végig azt hangoztatva, hogy meg fogja ölni a férfit.    

A rendezvény helyszínén O. Sz. észrevétlenül, hátulról megközelítette gyerekkori barátját, hirtelen a hátára ugrott, majd ennek következtében mindketten a földre estek, olvasható az MTI-n. Dulakodás közben O. Sz. a sértettet késsel megszúrta a hátán, derék- és nyaktájékon. A további bántalmazást a rendezvényt biztosító rendőrök akadályozták meg, akik a vádlottat a helyszínen elfogták. O. Sz. véréből és vizeletéből a szakértő új pszichoaktív anyagot, illetve más kábítószert is kimutatott.

A sértett kórházba szállítás közben meghalt.

A törvényszék ítélete ellen az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, mondta el a Debreceni Törvényszék szóvivője.

Rovatok