Index Vakbarát Hírportál

Három felújított metróállomást kapnak vissza a közlekedők

2022. március 13., vasárnap 20:22

Az M3-as metró vonalán a Semmelweis Klinikák, a Corvin-negyed és Kálvin tér állomásfelújítása fejeződik be a következő hetekben. Több helyen is előkészítették a felszíni területek, valamint az aluljárók megújítását is.

A további munkálatokkal akadálymentes lesz a Határ út metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró is, felvonók épülnek a felszín és az aluljárószint között. Megújul a burkolat a járófelületen és az oldalfalakon, világosabb lesz az aluljáró a fényforrások cseréjével, új térfigyelő és tűzjelző rendszert, valamint az M3-as metróvonal rendszerébe illesztett segélykérő berendezéseket telepítenek.

A munkák előkészítése már márciusban megkezdődhet – közölte honlapján a BKK, a kivitelezéshez szükséges forrást a fővárosi önkormányzat biztosítja.

A BKK Zrt. 2021 márciusában döntött az M3-as metró állomásaihoz kapcsolódó, fővárosi tulajdonú gyalogos-aluljáró felújításáról és felszíni akadálymentesítéséről. December elején a Határ út és a Göncz Árpád városközpont esetében is lezárult a szerződéskötés folyamata azzal a kikötéssel, hogy a megállapodások hatálybalépésének feltétele a szükséges források rendelkezésre állása.

(Borítókép: Jászai Csaba / MTI)

Rovatok