Index Vakbarát Hírportál

Illegális migránscsoportokat tartoztattak fel Csongrád-Csanád megyében

2022. március 15., kedd 08:46

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a honvédekkel közreműködve 2022. március 14-én 21 óra 15 perckor Szeged-Gyálarét külterületén 20 határsértőt tartóztattak fel.

A police.hu közlése szerint, jogellenesen próbált meg bejutni az országba az éjszaka folyamán négy csoportban 57 határsértő Csongrád-Csanád megyében.

A rendőrök feltartóztatták őket, és az ellenőrzésük során a csoport tagjai szíriai állampolgárnak vallották magukat. Azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, illetve hitelességét nem tudták igazolni.

Ezután a Szeged Határrendészeti Kirendeltség a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Kutyás Alosztály és a Készenléti Rendőrség járőrei a cseh rendőrökkel közreműködve 2022. március 15-én 0 óra 20 perckor, 0 óra 40 perckor és 1 órakor további három csoportban

újabb 37 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Öttömös külterületén.

Ellenőrzésük során ennek a három újabb csoportnak a tagjai indiai, afgán, szír és török állampolgárnak vallották magukat, de szintén sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Rovatok