Index Vakbarát Hírportál

Levelet írtak a Magyarországra menekült, árván maradt gyermekek

2022. március 17., csütörtök 21:10

Csőszik László, Érd polgármestere a Facebookon számolt be arról, hogy elhagyták a várost azok az ukrán árvák, akiket befogadtak.

Azt írta: a gyermekek Münchenbe mennek tovább, de előtte még ott hagytak egy levelet. „Mi, ukrajnai gyerekek hálásan köszönjük az Önök kedvességét, jószívűségét. Köszönjük a sok türelmet, amit kaptunk Önöktől. Köszönjük az ételt, a ruhákat, és hogy gyógyítottak, ha kellett” – írták ebben, majd azzal folytatták: 

Mi azt szeretnénk, ha soha nem lenne háború [...], hogy az anyák gyerekeket szüljenek, ne pedig temetni kelljen őket, s hogy a gyerekek ne maradjanak árván. Velünk ez történt.

„Mi elszöktünk a háború elől, és Önök befogadtak minket a családjaikba. Nagyon hálásak vagyunk Önöknek ezért. Isten áldja és óvja mindannyiukat! A Fedorjak család árvaházi gyerekei: Irina mama, Daria, Irina, Ljuba, Szofia, Éva, Snizhana, Olekszandr, Lev, Elnur és Artem”– írták az árvák.

Az ENSZ szerint az utóbbi három hétben szinte másodpercenként menekült el egy gyermek Ukrajnából. A világszervezet arra is figyelmeztetett, hogy a menekültek közül sokan – különösen a kiskorúak – az embercsempészek áldozataivá válhatnak.

Rovatok