Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor fogadott egy menekülő ukrán családot a határon

2022. március 17., csütörtök 10:30

Éjszaka is sokan jöttek át Ukrajnából Magyarországra. Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán egy videót osztott meg, amelyben ő adja át az ideiglenes tartózkodási engedélyt egy Ukrajnából érkező menekült családnak.

Ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást adott át Orbán Viktor miniszterelnök Csengersimán egy Ukrajnából menekült családnak. A kormányfő közösségi oldalára feltett videójából kiderült, hogy a kétgyermekes család Olaszországba készül továbbutazni.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerda este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szemlét tartott a csengersimai magyar–román határállomáson.

A miniszterelnök Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője, valamint Kovács József nemzeti információs államtitkár társaságában hallgatta meg a rendőri vezetők jelentését a határszakasz helyzetéről és az ukrajnai menekülthullámnak a térségben tapasztalható folyamatos növekedéséről.

Utoljára a miniszterelnök tegnap este jelentkezett be közösségi oldalán a csengersimai határátkelőről. Arról beszélt, hogy a csengersimai határátkelőre több ezren jönnek naponta autókkal, hat sávon keresztül folyamatos az áthaladás, a rendőrök erőiket megfeszítve dolgoznak.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a jövő héten egy nagyobb menekülthullámra számítanak, ezért a csengersimai határátkelőhelyet is meg fogják erősíteni.

(Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök határszemlét tart a csengersimai magyar–román határállomáson 2022. március 16-án. Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI)

Rovatok