Index Vakbarát Hírportál

Napos, de hideg időre lehet számítani a hétvégén

2022. március 17., csütörtök 20:00

Jellemzően derült, de az évszakhoz képest továbbra is hideg idő várható a hétvégén. Szombaton és vasárnap is derült, csapadékmentes idő várható.

Péntek hajnalban északkeleten derült vagy gyengén felhős, máshol változóan felhős lesz az ég. Elsősorban hazánk délnyugati felén képződhetnek pára-, illetve ködfoltok. Általában nem várható csapadék, de főként a déli országrészben elvétve előfordulhat szitálás, jelentéktelen hószállingózás. A légmozgás mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire mínusz 5 és 2 fok között valószínű, de a fagyzugokban ennél hidegebbre is számíthatunk – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Napközben az északkeleti megyékben jobbára derült lesz az ég, de a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett másutt is kisüt hosszabb-rövidebb időre a nap. Az ország nagy részén nem várható csapadék, de elsősorban délen, délkeleten itt-ott előfordulhat szitálás, majd egy-egy zápor. Helyenként megélénkül a keleti, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

Szombaton általában derült időre számíthatunk, legfeljebb az Észak-Dunántúlon zavarhatja kevés gomolyfelhő a napsütést. Csapadék nem lesz. A keleti, északkeleti szél megélénkül. Hajnalban általában mínusz 7, 1 fokot olvashatunk le a hőmérőkről, a fagyzugokban azonban hidegebb lesz. Kora délutánra 7 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap derült, csapadékmentes idő valószínű. A keleti, északkeleti szelet időnként élénk lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet általában mínusz 7, mínusz 1 fok között valószínű, de a fagyzugokban mínusz 12 fokot is mérhetünk. A csúcsérték többnyire 10 fok körül alakul.

(Borítókép: Jászai Csaba / MTI)

Rovatok