Index Vakbarát Hírportál

Csalóka ez a tavaszi idő, ne dőljön be

2022. március 17., csütörtök 06:56

Csütörtökön leginkább napos időre számíthatunk. A nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul, éjszaka viszont mínusz 2 és plusz 5 fok alá hűl a levegő.

Csütörtökön, március 17-én egész nap zömmel napos, gomolyfelhős idő várható, ugyanakkor a déli megyékben zártabb lehet a felhőtakaró, ott helyenként szitálás is előfordulhat – számol be az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A keleti, északkeleti szél helyenként megélénkül, viszont egész nap kellemes tavaszi időjárásra számíthatunk. Kora délután többnyire 10 és 15 fok között alakul a hőmérséklet, de délen néhol 10 fok alá is eshet. Késő estére pedig mínusz 2 és plusz 5 fok közé hűl le a levegő.

A kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem várható. Nincs érvényben lévő vészjelzés Magyarországon.

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése alapján csütörtökön nem érkezik újabb front, de a hidegfront mögött még jelentkezhetnek tünetek az erre érzékenyeknél. Így főként a reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, valamint ingadozhat a vérnyomás.

A tavasz csalóka időjárása miatt könnyen megfázhatunk, ezért azt ajánlják, öltözzünk melegen és rétegesen.

(Borítókép: Fiatal nő fut az erős szélben Nyíregyházán a Bujtosi-tó partján 2021. február 4-én. Fotó: Balázs Attila / MTI)

Rovatok