Index Vakbarát Hírportál

Április 3-ig nem jön ki botrányos szexvideó Márki-Zay Péter szerint

2022. március 17., csütörtök 12:35

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje nem számít rá, hogy a választásokig leleplező felvétellel rukkolna elő az Ördög ügyvédje blog.

Az elmúlt hónapban az ellenzék miniszterelnök-jelöltje egy csurgói választási fórumon azt mondta, hogy a kormányban három meleg miniszter botrányát készíti elő egy blog. Az Ördög ügyvédje című blog korábban Varga Judit igazságügyi miniszterről terjesztette, hogy csak azért nem rúghatott labdába Novák Katalin mellett, azért nem lett köztársaságielnök-jelölt, „mert a lányokat (is) szereti, és létezik pár fránya felvétel erről”. Ezért az állításért a miniszter akkor feljelentést is tett ismeretlen tettes ellen rágalmazás miatt.

Márki-Zay Péter február 12-i beszédében arra utalt, hogy szerinte a Fidesz–KDNP számára kompromittáló videók kerülhetnek elő a választási kampányban. Akkor a kormánypártokat úgy jellemezte, hogy ez az „a párt, ahol a legtöbb meleg ember van”.

A Telex választási műsorában azonban a miniszterelnök-jelölt már úgy nyilatkozott, hogy

Akárki is volt az, […] időközben úgy gondolta, hogy ezt mégsem használja fel.

Szerinte a blog mögött egy párt áll, melynek vezetői megállapodtak abban, hogy a választásokig már nem hozakodnak elő a vélt felvételekkel. Bár ő maga nem látta a képsorokat, de a szereplők nevéről tudomása van. Ezzel összefüggésben egyébként úgy gondolja, amúgy sem szerencsés egy ilyen anyagra választási sikert alapozni.

(Borítókép: Márki-Zay Péter. Fotó:  Papajcsik Péter / Index)

Rovatok