Index Vakbarát Hírportál

A felmondási tilalom megszüntetését kéri az orvosi kamara Kásler Miklóstól

2022. március 18., péntek 21:08

Pénteken írt levelet Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének Kincses Gyula. A Magyar Orvosi Kamara elnöke ebben az egészségügyben alkalmazott felmondási tilalom megszüntetését kérte a tárcavezetőtől, mivel szerinte nem kell arra számítani, hogy tömegével mondanának majd fel az orvosok.

Az egészségügyi ellátórendszerben alkalmazott felmondási tilalom megszüntetését kérte Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke Kásler Miklósnak címzett levelében. Úgy fogalmazott: az orvosi kar aktívan, a szükséges korlátozó intézkedéseket megértve vette ki a részét a járvány elleni küzdelemből, nem is tiltakoztak, amikor a felmondási tilalmat szűk másfél éve bevezették.

A MOK elnöke felidézte: a tilalmat tavaly június és november között feloldották, annak újbóli bevezetése óta viszont továbbra is érvényben van. Kincses Gyula szerint mostanra már indokolttá vált, hogy a kormány újra feloldja a tilalmat.

Ezzel kapcsolatban a kamarai elnök két érvet is megnevez:

  1. a járványadatok gyorsan javulnak,
  2. az általános korlátozó intézkedéseket feloldották.

A Magyar Orvosi Kamara vezetője levelében leszögezte: az orvosoktól érkező jelzések alapján nem kell tömeges felmondásra számítani, mert alapvetően az alapjogoknak a már indokolatlan korlátozását sérelmezik – írja a Portfolio.

Rovatok