Index Vakbarát Hírportál

Sniccerrel vágta meg egy kamasz torkát, nem érti, hogy mitől lett olyan mély a seb

2022. március 18., péntek 06:12 | aznap frissítve

Vádat emelt emberölés kísérlete miatt a Pest Megyei Főügyészség egy férfi ellen, aki egy vita alkalmával tapétavágóval vágta meg egy fiatalember torkát.

A vádirat szerint az elkövető egy szentlőrinckátai presszóban italozott 2020 márciusában, mellette pedig egy fiatalokból álló társaság születésnapot ünnepelt. A férfi szóba elegyedett a társasággal, majd az egyik lányra szexuális tartalmú megjegyzést tett. Ez után a lány barátja és egy másik fiú – a sértett – felszólították, hogy kérjen bocsánatot. Az italozó erre nem volt hajlandó.

Később a presszó fedett kiülős részében a lány védelmére kelt fiú és a férfi újra összeszólalkozott a történteken. Ekkor a férfi elővett a zsebéből egy tapétavágó kést és megvágta a kamasz nyakát, és elmenekült a helyszínről.

A támadás következtében a megvágott fiú nyakának jobb oldalán tíz centiméteres, erősen vérző, mély sérülés keletkezett. Csupán a véletlennek köszönhető, hogy nem vált halálossá a sérülés.

A 24.hu megkeresésére a Pest Megyeri Főügyészség szóvivője elmondta, hogy hét év börtönt kértek a vádlottra előkészítő ülésen történő beismerés esetére. Valamint hozzátette: a férfi beismerte tettét, de nem érti, miért lett olyan mély és hosszú a sérülés, mert állítása szerint csak megkarmolta a sniccerrel a sértett nyakát.

Rovatok