Index Vakbarát Hírportál

Ukrajnai menekültet zaklatott szexuálisan egy férfi a XXII. kerületben

2022. március 18., péntek 12:45 | aznap frissítve

A Budapesti Rendőr-főkapitányság adta közzé, hogy egy férfit az általa átmenetileg befogadott nő sérelmére elkövetett szeméremsértéssel gyanúsít.

Az egyik civil segélyszervezeten keresztül ajánlott szállást néhány napra egy Ukrajnából a Keleti pályaudvarra érkező nőnek egy férfi 2022. március 16-án, írta meg a police.hu.

A segélyszervezet munkatársa azonban még az éjjel másik szálláshelyre vitte a menekültet, miután az asszony üzenetet írt neki, hogy a házigazda zaklatta. 

Az Ukrajnából érkező nő elmondása szerint a férfi meztelenre vetkőzött mellette, és önkielégítést végzett.

A segélyszervezet munkatársa a rendőrséget másnap délelőtt értesítette. A Budapesti Rendőr-főkapitányság haladéktalanul intézkedett, és a szükséges nyomozási cselekményeket követően XXII. kerületi lakásán elfogták a feltételezett elkövetőt.

A 40 éves férfit a fővárosi nyomozók szeméremsértés vétség megalapozott gyanújával hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

A gyanúsított eddig nem tett vallomást.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok