Index Vakbarát Hírportál

Bakondi György: Aki menekül, azt megvédjük

2022. március 19., szombat 20:50 | aznap frissítve

Bakondi György az M1-nek nyilatkozott. Közölte: a háború hatására nem változott a déli határszakaszon az illegális bevándorlás, a török határőrizet szerint 100–200 százalékos a növekedés.

Fontos a mostani humanitárius segítséget elhatárolni a déli határszakaszon érzékelhető illegális migrációtól – szögezte le Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Aki menekül, azt megvédjük, de megvédjük a határainkat is, és fenntartjuk azt a belső biztonságot, amely nélkül nincs gazdasági növekedés, nincs családi biztonság, ezért ezt a migrációs politikát és a menekültek fogadását folytatnunk kell a jövőben is

– mondta az M1 aktuális csatorna szombat esti adásában.

A déli, szerb határszakaszon továbbra is fiatal férfiak ismeretlen identitással, okmányok nélkül, erőszakosan próbálnak bejutni az általuk kiválasztott és jónak tartott országba azért, hogy bejussanak az Európai Unió területére – állította Bakondi. 

Hozzátette: most már nem az ukrajnai háború elől, hanem a háborúból menekülnek az emberek, ilyenkor a segítségnyújtásnak helye van, hiszen Magyarország az első biztonságos ország számukra.

Rovatok