Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay Péter: Aki várandós anyákat gyilkol, vagy atomerőművekre lő, az bűnös

2022. március 19., szombat 18:10

„Aki várandós anyákat vagy gyermekeket gyilkol, vagy vöröskeresztes menekültoszlopot bombáz, vagy lelövet egy atomerőművet, azt csak háborús bűnösnek lehet nevezni” – mondta Vlagyimir Putyinról az Egységben Magyarországért ellenzéki szövetség miniszterelnök-jelöltje.

Márki-Zay Péter a magyarországi ukrán nagykövetnek adott át egy mentőautót szombaton. Az ellenzék korábban egy olyan gyűjtést tervezett, melynek keretében a befolyó összegből előbb megvették, majd eszközökkel fel is szerelték a járművet.

A hódmezővásárhelyi polgármester az eseményen az Ukrajnában zajló háborúról is beszélt. A miniszterelnök-jelölt elmondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök szerinte is háborús bűnös.

Aki terhes anyákat, gyermekeket gyilkol, aki vöröskeresztes menekültoszlopot bombáz, aki egy atomerőművet lelövet, azt nem lehet másnak nevezni, mint háborús bűnösnek

– fogalmazott Márki-Zay Péter az ATV híradójának.

Feljelentés rémhírterjesztés miatt 

Márki-Zay Péter pénteken rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a hódmezővásárhelyi ügyészség előtt, ahol közölte, hogy feljelentést tesz rémhírterjesztés és közösség elleni uszítás vádjával.

Ugyanis, mint fogalmazott: „Orbán Viktor és a kormánymédia tévesen állította, hogy kiképzetlen katonákat küldene Ukrajnába.”

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője közösségi oldalán minderre pénteken úgy reagált: „Márki-Zay Péter most már azokat fenyegeti, akik elmondják róla az igazat, hogy mit is tenne.” 

Világos, hogy a baloldal kormányra kerülve katonákat, fegyvert és lőszert küldene a háborúba. Mi (Fidesz–KDNP – a szerk.) nem fogjuk hagyni, hogy a baloldal felelőtlensége belesodorjon bennünket ebbe a háborúba!

– fogalmazott bejegyzésében a kormánypárti politikus.

Az orosz–ukrán konfliktus eseményeit percről percre követjük, szombati hírfolyamunk ide kattintva érhető el.

(Borítókép: Márki-Zay Péter. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok