Index Vakbarát Hírportál

Soltész Miklós: Több mint kétszáz templomot építettünk a Kárpát-medencében

2022. március 19., szombat 18:17 | aznap frissítve

Az elmúlt években több mint háromezer templomot újítottak fel az egyházakkal közösen, és több mint kétszázat építettek a Kárpát-medencében – számolt be Soltész Miklós.

Soltész Miklós, az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár Szolnokon, a megújult Belvárosi Szentháromság-templom ünnepélyes avatásán beszélt arról, hogy az elmúlt években felújított több ezer templom a válaszuk elsősorban a világ mostani törekvésére, amely Észak- és Nyugat-Európa, illetve Észak-Amerika felől érkezik.

Hozzátette, számos dologgal kellett és kell küzdeni: a járvány, valamint a délről érkező migráció ellen. Továbbá a zsidó-keresztény tanítás és a teremtett világ” értékeit romboló, a fiatalok lelkét elragadni akaró ideológiák ellen, és most itt van ez a háború”.

Kállai Mária, Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-es számú választókerületének fideszes képviselője, az áprilisi választáson a Fidesz–KDNP jelöltje elmondta: Szolnokon különösen nagy figyelmet fordítanak a közösségteremtésre, az identitás, a lokálpatriotizmus és a hitélet erősítésére, és ebből fakadóan az intézmények, közterek, templomok állapotára is.

Rovatok