Index Vakbarát Hírportál

20 fok feletti meleggel robban be a tavasz

2022. március 21., hétfő 05:54

Szépen, fokozatosan lesz egyre kellemesebb az idő a héten, szerdán már 22 Celsius-fok is előfordulhat, számottevő csapadékra nem kell számítanunk. Az arra érzékenyek figyeljenek, a nagy hőingás miatt keringési problémák léphetnek fel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jövő hétre vonatkozó előrejelzése szerint a hét első napján a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 6 és 0 Celsius-fok között, fagyzugokban néhol mínusz 10 Celsius-fok közelében várható. A legmagasabb hőmérséklet plusz 10 és 14 Celsius-fok között valószínű.

Mint írják, kedden jellemzően derült lesz az ég, csapadék nem várható. Helyenként élénk lesz a légmozgás.

Szerdán és csütörtökön derült, napos, száraz idő várható. A hajnali órákban jellemzően mindkét nap mínusz 3 és plusz 3 Celsius-fok közötti értékek várhatók, de néhol pár fokkal hidegebb is lehet.

A csúcsértékek szerdán 17 és 21, csütörtökön 18 és 22 Celsius-fok között alakulnak.

Pénteken és szombaton többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható csapadék nélkül. Pénteken hajnalban mínusz 3 és plusz 5, szombaton 0 és plusz 6 fok, vasárnap mínusz 2 és plusz 7 Celsius-fok közötti értékek várhatók. A csúcsértékek mindhárom napon 15 és 20 Celsius-fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Az orvosmeteorológiáról már az Időkép oldalán tájékozódhatunk. Közlésük szerint a fagyos reggeli órákban ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, valamint ingadozhat a vérnyomás. A nagy hőingás miatt egyeseknél keringési problémák léphetnek fel.

(Borítókép: Virágzó mandulafa Pécsett, a Havihegyi kápolna (Havas Boldogasszony-templom) előtt 2021. március 3-án. Fotó: Varga György / MTI)

Rovatok