Index Vakbarát Hírportál

Megkérdezték a fideszes Németh Zsoltot, miért írta ki, hogy „Ruszkik, haza!”

2022. március 21., hétfő 14:03

Szabó Tímea országgyűlési képviselő a parlamentben megkérdezte Németh Zsoltot, a Fidesz frakcióvezető-helyettesét, hogy miért írta ki a közösségi oldalára, hogy „Ruszkik, haza!”, és hogy ezzel a párt is azonosul-e.

Amint arról beszámoltunk, pénteken Németh Zsolt, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a „Ruszkik, haza!” Facebook-bejegyzésével hívta fel magára a figyelmet. Ő lett az első kormánypárti képviselő, aki nyíltan felvállalta oroszellenességét, a külügyi bizottság elnökének posztja alatt pedig kommentháború indult.

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke hétfőn a parlamentben próbált utánajárni, miért is posztolta ezt Németh Zsolt. Azt kérdezte a fideszes politikustól, hogy ez csak az ő magánvéleménye, vagy a pártja is azonosul ezzel.

A béke nem képzelhető el másképp, csak akkor, ha Oroszország véget vet a katonai agressziónak, és Ukrajna visszanyeri teljes területi integritását és szuverenitását. Ez az álláspont összhangban van az Országgyűlésben általam beterjesztett állásponttal. Tehát ez nem a Fidesz álláspontja, hanem a teljes Országgyűlésé

– válaszolta Németh Zsolt Szabó Tímea kérdésére, aki arról is érdeklődött a kormánypárti politikusnál, hogy Orbán Viktor miniszterelnök miért nem mondja ki ugyanezt.

Németh Zsolt erre válaszként megköszönte, hogy Szabó Tímea pozitívan értékelte a posztját, és hozzátette: Orbán Viktor is egyetért vele. Hangsúlyozta: Magyarország továbbra sem küld fegyvereket és katonákat sem Ukrajnába, és elítéli Oroszország agresszióját. 

A párbeszédes politikus kérdésére egyértelmű válasz nem érkezett, Németh Zsolt ezt követően távozott.

(Borítókép: Szabó Tímea 2022. március 6-án. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok