Index Vakbarát Hírportál

Navracsics Tibor nem fogadna a saját győzelmére

2022. március 21., hétfő 15:14 | aznap frissítve

Navracsics Tibor szerint a kormány jól kezeli a háborús helyzetet, és az addigi külpolitikát sem tartotta túlzottan oroszbarátnak.

„A korábbi felmérések alapján ahhoz, hogy itt fideszes jelölt tudjon győzni, nemcsak fideszes szavazókra van szükség, hanem másokra is, akik nem szükségszerűen fideszesek, de el tudják fogadni a Fideszre szavazás gondolatát” – fejtette ki Navracsics Tibor egy interjúban Veszprém megye 3-as választókerületéről, ahol a 2022-es választáson ő a kormánypártok jelöltje.

Arra a kérdésre, hogy mennyire kell követnie a fideszes kampánykommunikációt, így válaszolt:

Nézze meg! Ha azt látja, hogy én folyamatosan csak Orbán Viktor- vagy Kövér László-idézeteket mondok, akkor valószínűleg követni kell, ha nem ezt látja, akkor pedig nem.

Navracsics Tibor a 24.hu-nak adott interjújában nem árulta el, hogy a kormány által kezdeményezett gyermekvédelmi népszavazáson hogyan fog voksolni.

A korábbi uniós biztos úgy látja, hogy a kormány jól kezeli a háborús helyzetet. Az ellenzék kritikáját, amely szerint a kormány erősen oroszpárti politikát folytatott, azzal árnyalta:

Magyarország geopolitikai helyzetét figyelembe véve ez egy olyan külpolitika, amely minden égtáj felé igyekszik figyelni. Ebből adódóan nem volt túlzottan oroszbarát. Az Európai Unió tagállamai között se tekinthető túlzottan oroszbarát politikának, hiszen ha megnézzük az olasz, a francia vagy akár a német belpolitikát, ott sokkal komolyabb Oroszország iránti elkötelezettségeket találhattunk a háború előtt.

Navracsics Tibor arra nem fogadna, hogy győzni fog az egyéni választókerületben, de arra számít, hogy a Fidesz–KDNP lesz a befutó országosan. Az Index választási blogjában részletesen is foglalkoztunk a Veszprém 3-as választókerülettel.

Rovatok