Index Vakbarát Hírportál

Hét évet kapott a pécsi pedofil futballedző

2022. március 22., kedd 21:43

Hét év fegyházbüntetést szabott ki a Pécsi Ítélőtábla jogerősen arra a középkorú férfira, aki egy dél-baranyai település sportegyesületének futballedzőjeként több alkalommal is szexuális cselekményt végzett a felügyeletére bízott gyermekkorú fiúkkal 2018-ban és 2019-ben.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, hogy a bíróság – a vádhatóság indítványával megegyezően – súlyosbította a Pécsi Törvényszék korábbi ítéletét.

A tájékoztatás szerint a 35 éves férfi 2017 augusztusától egy dél-baranyai település sportegyesületének – gyermekek és szülők körében népszerű – futballedzőjeként dolgozott. A férfi óvodás- és általános iskolás korú gyerekekből álló labdarúgócsapatokat edzett, emellett több közösségi programot – táborozásokat, kirándulásokat – szervezett tanítványainak és esetenként a szüleiknek is.

Többször szervezett összejöveteleket a csapatai tagjainak otthonában, ahol együtt evett és videójátékokat játszott a szüleik által felügyeletére bízott fiúkkal. A férfi ezeken az összejöveteleken több alkalommal is szexuális cselekményt végzett három gyermekkorú sértettel 2018-ben és 2019-ben. Tetteire azután derült fény, hogy a gyerekek utóbb részletesen beszámoltak családtagjaiknak a történésekről.

A Pécsi Törvényszék a férfit korábban háromrendbeli, tizenkettedik életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, és hat év fegyházbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosbítását kérve, míg a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A Pécsi Ítélőtábla a vádlott büntetését hét év fegyházbüntetésre súlyosbította. Az ítélet jogerős.

Rovatok