Index Vakbarát Hírportál

Csaknem 300 milliót csalt ki ügyfeleitől, nyolc év börtönt kapott egy férfi Pécsen

2022. március 24., csütörtök 06:00

Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás miatt jogerősen nyolc év börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék egy férfit, aki 2008 és 2010 között huszonkét sértettől csaknem 300 millió forintot csalt ki.

A vádlott 2008 januárja és 2010 októbere között egyéni vállalkozóként, később az általa képviselt gazdasági társaságon keresztül közvetítői tevékenységet látott el egy biztosításközvetítéssel foglalkozó alkuszcég nevében – számol be az MTI a hírügynökséghez eljuttatott Pécsi Törvényszék közleménye alapján.

A férfi kizárólag az alkuszcég által kínált biztosítási lehetőségeket ajánlhatta az ügyfeleknek, nem volt jogosultsága arra, hogy a megkötött biztosításokért az ügyfelektől pénzt vegyen át. Ügyfelei bizalmát kihasználva a vádlott a sértetteket megtévesztette, célja a pénzük megszerzése volt. Az átvett összegeket saját céljaira, illetve tartozásainak kiegyenlítésére fordította.

A férfi huszonkét sértettnek összesen több mint 290 millió forint kárt okozott.

A Mohácsi Járásbíróság tavaly novemberben a férfit többek között különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás és többrendbeli hamis magánokirat felhasználása miatt nyolc év börtönre és több mint 200 millió forintos kártérítésre ítélte, továbbá vagyonelkobzást rendelt el.

A másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék a járásbíróság ítéletét helybenhagyta, mindössze a vádlott cselekményeinek jogi minősítését változtatta meg és a vagyonelkobzás összegét pontosította 25,5 millió forintra.

Az ítélet jogerős.

Rovatok