Index Vakbarát Hírportál

Csontozókéssel szúrta hasba ismerősét a volt hentes, hét év börtönt kapott

2022. március 24., csütörtök 08:56

Hét év börtönbüntetéssel sújtott emberölés kísérlete miatt jogerősen a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy hentesként dolgozó férfit, aki egy csontozókéssel hasba szúrta ismerősét egy szarvasi sörözőben 2019 nyarán – tájékoztatta a bíróság az MTI-t.

A Szegedi Ítélőtábla tájékoztatása szerint a korábban külföldön hentesként dolgozó 38 éves vádlott 2019. július 12-én este Szarvason egy Deák Ferenc utcai sörözőben iszogatott, ahol – mivel utolsó rendelését nem tudta kifizetni – szóváltásba keveredett a pultossal, a később megszúrt férfi élettársával. A férfi tanúja volt a történteknek, és arra intette a vádlottat, hogy „szerényebben viselkedjen”.

Ezt nem hagyta szó nélkül a vádlott, visszafordult, és azt kiabálta:

Most már gyere, nem érdekel, mennyit fogok ülni, kicsinállak.

Ahogy közelebb ért a férfihoz, elővette a magánál tartott csontozókését, és a bal oldali bordaív alatt megszúrta. Ezt követően dulakodás alakult ki köztük, és vádlott is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A megszúrt sérültet súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők. A férfi közvetlen életveszélyt okozó, jelentős vérzéssel járó, gyomrot érő szúrt, metszett sérülést szenvedett. Halála a szakértői vélemény szerint az idejében végrehajtott és szakszerű életmentő műtétnek köszönhetően maradt el.

A 38 éves férfi elmenekült, majd nem sokkal később visszament a helyszínre, ahol elfogták a rendőrök. A táblabíróság döntésével helybenhagyta az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék ítéletét.

Rovatok