Index Vakbarát Hírportál

Rákay Philip: Nem szégyelled magad, Zelenszkij?

2022. március 25., péntek 16:03

Rákay Philip arra szólította fel Ukrajna elnökét és „a hálózatokat”, hogy fejezzék be Magyarország belerángatását a háborúba.

„Üzenem Zelenszkijnek és a hálózatoknak: hagyjátok békében a hazámat” – írja Facebook-oldalán Rákay Philip. A kormánypárti influenszer arra szólítja fel a címzetteket, hogy „fejezzétek be végre a hazám belerángatását a háborútokba”.

Hagyjátok abba a Magyarország elleni nemzetközi hergelést, a bűnbakkeresést, állítsátok le azt az amerikai hálózatok által kimódolt hazug retorikát, amely szerint a magyar kormány a bűnös Ukrajna szenvedéséért, amiért nem enged át fegyvereket a magyar–ukrán határon! Álljatok le végre!

„Nem szégyelled magad, Zelenszkij?” – teszi fel a kérdést Rákay Philip, azzal folytatva, hogy Magyarországon a háború kitörése után azonnal országos gyűjtés indult, segélykamionok indultak és állami pénzeket csoportosítottak át a menekülteknek.

De téged persze mit sem érdekel mindez. Éppen ugyanabból az amerikai kottából beszélsz és hergelsz, mint a magyar baloldal politikusai. Akik Márki-Zay Pétertől a momentumos és párbeszédes hálózati ügynökhaverjaidon át a Gyurcsány-lista minden egyes megszólalóján keresztül ugyanazt a nótát fújjátok: bármi áron, de valahogyan bele akarjátok rángatni a hazánkat a háborútokba.

Rákay Philip szerint a magyar kormány nagyon helyesen képviseli a NATO álláspontját, ami a háborúból történő kimaradást jelenti. Ahogy arról beszámoltunk, Volodimir Zelenszkij az Európai Tanács előtt mondott beszédében külön megszólította Orbán Viktort.

(Borítókép: Rákay Philip. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok